Om mig

Som tonåring drömde jag om att bli keramiker och bosätta mig på landsbygden, och mitt i livet blev drömmen verklighet. Jag fick chansen att gå som lärling ett år hos en krukmakare, och när jag fick prova att gjuta och formdreja keramik kände jag att jag hittat en teknik som passade mig och mitt formspråk. Året följdes av utbildning i modell- och formtillverkning på Formakademin i Lidköping. Med tiden som lärling i grunden är jag självlärd som keramiker,
och fortsätter att lära mig i mitt dagliga arbete, för det finns hela tiden något nytt att utforska och lära sig.

Min första ateljé hade jag i G-studion i Gustavsberg. Där varvade jag skapandet av min egen keramik med modell- och formtillverkning åt andra keramiker. Jag anlitades också som assistent vid större utsmyckningar och projektarbeten. Jag har undervisat på Capellagården på Öland och på Vårdinge by folkhögskola som gästlärare i modell- och formtillverkning.

Under en Gotlandssemester besökte jag flera av öns keramiker och en av dem bad mig om hjälp att komma igång med formdrejning. Det ledde till ett par veckors arbete och vi trivdes med att jobba tillsammans och jag blev en återkommande hjälp i hennes ateljé. För varje gång kändes Gotland mer och mer rätt för mig och när jag blev erbjuden att dela ateljé med en annan av öns keramiker flyttade jag hit, och drömmen om landsbygden blev också verklighet.
Nu har jag egen ateljé och butik på bakgården till en industribyggnad mitt i Burgsvik.

Jag vill att min keramik ska användas och gör mest bruksvaror i stengods. Med inspiration från min barndom har jag skapat serien Fasett, ett formstramt, fasettformat bruksgods glaserat i klara pastellfärger. Serien Natur Sand, enkel, rå och naturnära med vit eller grå glasyr är inspirerad av Gotlands karga kustlandskap.